Galeri Set | el yapımı türk kahve fincanları mısır çarşısı'nda

Özel davetlerin vazgeçilmezi porselen aynı zamanda bir kültür mirasının da vazgeçilmez objelerinden. Osmanlı döneminde kullanılan fincan şekillerinden renklerin sembolize ettiği değerlere, Galeri Set, Türk kahvesinin sunumuna kadar porselen tarihini özenle günümüze kadar getiriyor.

"Galeri Set 1972 senesinde rahmetli Mehdi Sezen tarafından kuruldu. Müessesemizin özelliği 650 senelik bir medeniyetin içerisindeki bütün porselen objeleri orjinallerine sadık kalarak sizlere ulaştırmak. Biz Osmanlı'da kahveyle 1554'te tanıştık. 16. yüzyıl turkuvaz ve pembeyle başlar. Mercan kırmızısı bir diğer ismi Türk kırmızısı. Mavili dönemi; Osmanlı'nın en zirvede olduğu dönem. 18. yüzyılın son çeyreği mübadele dönemi. Sultan Abdülhamit Han tahta geçmiş, Fabrika-i Hümayun'un başına... Fransa'dan getirilen ustalar, bakınız, fincanları bu hale getirir. Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı. Aradaki farkı görüyor musunuz? Atatürkümüz , 1927 - 1938, Florya Köşk'ü, Dolmabahçe Sarayı ve Savanora Yatı. Türk kahve fincanının en karakteristik özelliği altının geniş üstünün dar olması. Neden? Son yudumu içene kadar köpük dağılmasın. Öncelikle incelik ve form kahveyi soğutmasın. Zat-ı aliniz saraya teşrif ettiniz, tam kapıdan içeri adımınızı atarken sizi Halayı karşılar. Ne der? Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizi karşıladığı objenin ismi Gülbahar Sahan. Üzerindeki gül goncasından dolayı bunun içerisinde ne var? Gül kokulu lokum. Önce size bir gül kokulu lokum ikram eder. Kahve işte bu tepsinin içerisinde iki iki gider. Misafirin karşısına gelinir. 40 derece bir açıyla doğrulur. Gözlerinin içerisine bakmak kati suretle yasak. Üç adım geri atılır. Diğer misafirin karşısına geçilir. Fidel Castro, Kevin Costner, Bush, Obama, Monica Bellucci, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız… Hepsi bize özel fincanlar yaptırmaktadırlar."

Yapımcı & Yönetmen : Deniz Gül & Gizem Elçi

Galeri Set 1972 senesinde rahmetli Mehdi Sezen tarafından kuruldu. Müessesemizin özelliği 650 senelik bir medeniyetin içerisindeki bütün porselen objeleri orjinallerine sadık kalarak sizlere ulaştırmak. Biz Osmanlı'da kahveyle 1554'te tanıştık. 16. yüzyıl turkuvaz ve pembeyle başlar. Mercan kırmızısı bir diğer ismi Türk kırmızısı. Mavili dönemi; Osmanlı'nın en zirvede olduğu dönem. 18. yüzyılın son çeyreği mübadele dönemi. Sultan Abdülhamit Han tahta geçmiş, Fabrika-i Hümayun'un başına... Fransa'dan getirilen ustalar, bakınız, fincanları bu hale getirir. Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı. Aradaki farkı görüyor musunuz? Atatürkümüz , 1927 - 1938, Florya Köşk'ü, Dolmabahçe Sarayı ve Savanora Yatı. Türk kahve fincanının en karakteristik özelliği altının geniş üstünün dar olması. Neden? Son yudumu içene kadar köpük dağılmasın. Öncelikle incelik ve form kahveyi soğutmasın. Zat-ı aliniz saraya teşrif ettiniz, tam kapıdan içeri adımınızı atarken sizi Halayı karşılar. Ne der? Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizi karşıladığı objenin ismi Gülbahar Sahan. Üzerindeki gül goncasından dolayı bunun içerisinde ne var? Gül kokulu lokum. Önce size bir gül kokulu lokum ikram eder. Kahve işte bu tepsinin içerisinde iki iki gider.  Misafirin karşısına gelinir. 40 derece bir açıyla doğrulur. Gözlerinin içerisine bakmak kati suretle yasak. Üç adım geri atılır. Diğer misafirin karşısına geçilir. Fidel Castro, Kevin Costner, Bush, Obama, Monica Bellucci, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız… Hepsi bize özel fincanlar yaptırmaktadırlar.

MEKAN BİLGİLERİ

Adres: Mısır Çarşısı No:78 Eminonü, Fatih, İstanbul
Telefon: +90 212 526 35 53
Websitesi: www.galeriset.com

YORUM YAP